- EPS /пенополистерол/  - при експандиране на полистиренови гранули /около 5% полистерен и 95% въздух/ се формоват блокове със съответните им обемни плътности и размери

- Styro Crete – специално формулирана система от високоустойчив полимерно модифициран цимент /РМС/ за декориране на EPS. След нанасяне под налягане той придава здравина и твърдост на стиропора. Може да се използва както за вътрешна, така и за външна употреба. Бял е на цвят и позволява да се боядисва след или преди монтиране на елементите.

- Полиуретан под различните си форми / полиуреа, елестомерни полиуретани, полиуретанови пяни и др./ - елестична забележителна система, която днес намира широко приложение. Той има огромни предимства пред стандартните, познати до сега материали. Полиуретанът се слепва много добре с повърхността, с което се превръща в защитно покритие на EPS. Може да бъде моделиран и отливан чрез пръскане в определени форми. След нанасянето му може да се обработва, като му се предаде необходимата текстура и цвят.