Топлоизолационен материал с различна дебелина и плътност.

Продуктът е създаден по природосъобразен и екологичен начин. Качествата му като отличен изолатор го правят често използван материал в строителството. Използването на стиропора е неразделна част от строително ремонтните дейности.

Най-масовата употреба на стиропора е като топлоизолазионен продукт за сгради.

Външна изолация- Стиропорът е отличен изолатор и има отворена клетъчна структура, пропуска свободно водните пари и същевременно не позволява на външната вода и влага  да влизат в помещенията и да нарушават здравината и цялостта на топлоизолационната система . Стиропорът се отличава с малката си хигроскопичност.

Вътрешна изолация- Температурата в жилището може да се вдигне с 3-4 градуса, ако всички външни стени бъдат облицовани отвътре със стиропор. През зимата изрграждането на външна изолация е невъзможно. Единствения вариант за пестене на разходи и запазване температурата е като се уплътнят стените със стиропор.

Повишаването на общата температура в помещението ще е факт. Резултати ще са налице само с монтирана ПВЦ дограма. Уплътнение на таваните е задължително,защото термозагубите са най големи през покрива. До 35 % достига загубата на топлина през покрива.