Компютърните технологии изведнъж промениха начина и производството на мебели. Те дават възможност за изключително точни триизмерни размери на продуктите. Навлизат нови материалите в производството на мебели.

Стиропорът от опаковъчен и изолационен материал, сега е и в инетриорния дизайн. В някои ситуации той измества досегашните материали за производство на мебели.

3D столове и преносими офиси от стиропор намират приложение в офиси и домове. Те претърпяват метаморфоза от цифров вид, до краен продукт, наподобяващи опаковъчен материал от стиропор. Мебелите от стиропор са изключително функционални и леки, лесно преносими и издържащи на натиск и износване.

Произведени по технологията Foam Cut, от материал нов за производството на мебели дизайнери, като Тим Винке например, който е откивател и създател на "Het Kruikantoor’’, което е комбинация от думи и означава офис на колела. Това е един мобилен протативен офис от стиропор. Всички елементи в този футуристичен офис от стиропор, могат да бъдат комбинирани по различен начин. Стиропорът е изключително лек, което позволява лесното преместване на "Het Kruikantoor’’.

Лазерно изрязани тези нетипични за нас мебели след редица експерименти с якостта и формата на материала сега намират приложение в ключови сгради в Европа .

Футуристични екологично чисти със семпъл дизайн, EPS-мебелите прокарват иновативни идеи, както и позитивно отношението към стиропорът, като материал в промишленият дизайн.