Стиропор е търговска марка от 1940 година.
Стиропорът има много приложения. Разработен от полистирен сега той е доказан продукт в много области и сфери.

EPS Скулптури
От обикновен безжизнен стиропорен блок се раждат произведения на изкуството.
Всеки блок стиропор се формира в желана форма и размер.От сферични коледни орнаменти до сложни скулптурни фигури за екстериорна и интериорна употреба.
Стиропорът е алтернативен материал, много лесен за формиране, лек и подлежи на третиране с бои лакове и мазилки.

Зелени Покриви от стиропор
Стиропорът намира широко приложение в строителната индустрия.
Стиропорът се използва , като дишащ материал за подпокривни покрития. Покрива се покрива с стиропор плоскости, като над тях растат градини, плодове, зеленчуци, растения и билки.


Форми за бетон от стиропор
Стиропорът изработен в конкретна форма служи за куфраж за изливане на бетон в
разнообразни форми.
Стиропорът в даденият случей се  ползва в строителството под друга форма. Изработен като негатив стиропорът оформя грубия студен бетон в невероятни форми, като му дава индивидуалност и стил.

Стиропор Къщи
Стиропорените къщи са изобретени в япония, като набират все по голяма популярност. Японците са свикнали да живеят в домове с малко пространство.
С нарастването на  цените на жилищата те търсят аналог, и го намират в лицето на стиропорът. Стиропорените къщи спестяват средства за проектиране на къщата и скъпото строителство. Те са  с интересен футуристичен дизайн лесни за изграждане сегментирани панели. Формата на стиропор къщите е полусфера което допринася за лесното затопляне на къщата и циркулацията на въздуха в нея. Според много експерти стиропорът е с по добри показатели от дърво, желязо и бетон.